familystory.dk

Heinz, Jan og Hans Fischers grandonkel

(har dog efterfølgende ikke kunnet verificere den gamle familiekrønikkes påståede slægtsskab, men lader historien stå til alle kilder er undersøgt, for det er jo en virkelig god historie)

 Flugtkongen Carl August Lorentzen

(1896 - 1958)

Carl August Lorentzen flygtede for niende gang fra Horsens statsfængsel i 1950. Han sad i sikkerhedsforvaring, fordi han havde begået pengeskabstyverier. Han blev anbragt i kælderen i fængslet. Ved siden af hans celle lå en trappe. Han havde udregnet, at der måtte være et rum mellem cellens væg og væggen ind til trappen. Han brød cellevæggen og ind til hulrummet og videre ind under trappen. Derefter begyndte han at grave ned under kælderen, og videre ud mod porthuset der er bygget sammen med ringmuren.

I begyndelsen gravede Lorentzen med en ske, og han fik snart brug for flere materialer. Hver nat kravlede han ind gennem sit skab og ind i hulrummet, og lagde jorden i hulrummet. Efterhånden skulle han også bruge noget til at stive loftet af med, så det ikke styrtede sammen. Han brugte først noget fra sin seng, men fandt så ud af at løsne et trin på trappen over hulrummet. Han kunne nu komme op på trappen og videre op på loftet efter at have dirket låsen op med stålstråd. På loftet kunne han finde brædder og træstumper, han kunne bruge til at stive af med.

Da han ikke kunne have mere jord i hulrummet, bar han det op på loftet i store herresokker. Han bandt sokkerne fast i sit bælte og gik op på loftet og strøede jorden ud på gulvet. Lorentzen arbejdede på tunnelen i 1 år. Til sidst kom han ud under porthuset og kravlede op gennem inspektørens kældervindue og stak af. Man opdagede, at Carl August Lorentzen ikke var i sin celle, og at der var et hul i cellemuren bag et lille skab og over hullet var der en seddel, hvor der stod:

Lorentzen gemte sig på en gård ved Ølsted syd for Horsens, og om natten sneg han sig ind i køkkenet og stjal sig lidt mad. Under opholdet i det fri sendte Lorentzen oven i købet fængselsinspektøren et julekort. Men turen ud i friheden blev kort. Efter nogle dages intensiv eftersøgning blev Lorentzen pågrebet og bragt tilbage til Statsfængslet.

Ligesom Lorentzen efter flugten havde efterladt sig en seddel, gjorde hans særegne humor sig også gældende under nogle af hans forbrydelser. Gentagne gange brød han ind i pengeskabe, blot for at lægge en seddel med besked om, at han havde været brudt ind – uden at stjæle noget. (Kilde: Wikipedia)

familystory.dk © 2011